Ga naar de inhoud
Home » Specialistische hulp

Specialistische hulp

Voor sommige gebouwen is advies nodig dat verder gaat dan een energiegesprek of een maatwerkadvies. Ook dan kan Warm Medemblik helpen.

Energiegesprek monumenten, stopboerderij of kerk

Bent u verantwoordelijk voor de verduurzaming van bijvoorbeeld een monument of een kerk, of woon je in een stolpboerderij? Dan komt u voor grotere uitdagingen te staan dan bij de verduurzaming van een “gewone” woning. Onze gespecialiseerde energiecoaches hebben inmiddels ervaring met een aantal van deze objecten en helpen u graag met de stap naar verduurzaming en energiebesparing.

Wat houd specialistisch maatwerkadvies in?

Voor een specialistisch maatwerkadvies bezoeken wij het object, waarbij wij de ruimten en het gebruik ervan onder de loep nemen. Hierbij hebben we informatie nodig over de staat van isolatie en bekijken we de technische mogelijkheden voor het verwarmen van water en de ruimten. Ook kijken we naar de omgeving, om te bepalen of er bijvoorbeeld mogelijkheden zijn voor een warmtebron. Het advies bestaat dus uit twee delen: de intake waar we ruimten met de bewoner/beheerder aflopen én de uitwerking van alle informatie en het specialistisch maatwerkadvies in een rapport. Dat laatste neemt minstens zoveel tijd in beslag als het bezoek.

Een infraroodscan behoort ook tot de mogelijkheden, maar dit doen wij alleen als dit toegevoegde waarde heeft voor een maatwerkadvies en dat is lang niet altijd het geval. Het kost relatief veel tijd.

Op onze wensenlijst staat ook de “blowerdoortest”. Dit is een duur apparaat dat wij mogelijk in de toekomst zullen aanschaffen, al dan niet samen met de andere West-Friese gemeenten.

Wat kost een specialistisch maatwerkadvies?

De kosten van een specialistisch maatwerkadvies zijn niet op voorhand af te spreken. Indicatief gaat het om een onkostenvergoeding van 150 euro per dag. Commerciële tarieven zijn minstens 4 keer zo hoog.

Aanvraagformulier specialistisch maatwerkadvies

In onderstaand contactformulier worden de contactgegevens gevraagd. In het vak “toelichting” kunt u de gewenste specialistische hulp aangeven.

Als er extra gegevens nodig zijn dan zal de energiecoach daar om vragen. Vanwege privacy zullen we niet meer vragen dan nodig is voor het gesprek of advies en pas op het moment dat dat nodig is.

Vul onderstaand contactformulier in om een gesprek aan te vragen. Wij zullen binnen een week reageren en zo mogelijk een afspraak maken.

(* verplicht veld)


    (De energiecoach zal dit vooraf met u bespreken)