Organisatie

De werkgroep “Warm Medemblik” is een initiatief van enkele vrijwilligers in de gemeente Medemblik om medebewoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning.

Als je een kleine werkgroep hebt, is het moeilijk om bij de provincie geld los te krijgen voor activiteiten om anderen binnen de gemeente te helpen. De gemeente zit ook krap bij kas dus waar moet je aankloppen?

Na enige omwegen zijn we terecht gekomen bij de Zonnecoöperatie West-Friesland (ZCWF). Deze groep had al ervaring met enkele energiecoaches en het uitvoeren van warmtescans. Er ontstond een prettige samenwerking waarbij we talrijke ideeën hebben uitgewisseld. Zij houden zich bezig met de exploitatie van zonnedaken en tegenwoordig ook elektrische deelauto’s. Meer informatie via https://www.zonnecooperatiewestfriesland.nl/

De Zonnecoöperatie West-Friesland (ZCWF) had al ervaring met het verkrijgen van subsidie van de provincie en heeft een organisatie die al op orde is. Dan heb ik het over een bestuur, verzekeringen en dergelijke .