Ga naar de inhoud
Home » Waar kun je informatie krijgen over verduurzamen?

Waar kun je informatie krijgen over verduurzamen?

Je denkt misschien dat het erg makkelijk is om informatie te vinden over verduurzamen. Ik kijk wel op het internet. Maar dit is precies de reden waarom het heel vaak fout gaat. De informatie die je krijgt of vindt is zelden onafhankelijk.

Onafhankelijke informatie over verduurzamen

Warm Medemblik wil onafhankelijk zijn en blijven en doet dan ook geen voorstellen voor bepaalde bedrijven. Een advies door de vrijwillige energiecoach is altijd onafhankelijk. Dit advies kun je vervolgens gebruiken als je bedrijven gaat benaderen voor een offerte. Via het Duurzaam Bouwloket kun je een database van bedrijven raadplegen, die wellicht iets voor jou kunnen betekenen bij het verduurzamen.

Veel informatie is te vinden bij Milieu Centraal, het Duurzaam Bouwloket en Regionaal Energieloket.

Neem ook eens een kijkje op de website www.huisenergieneutraalmaken.nl waar de Theo van Lieshout, voorzitter van Warm Medemblik, een volledige beschrijving geeft van het energieneutraal maken van zijn woning. Je vindt hier veel nuttige informatie.

Cadeau bij energiegesprek

De vrijwillige energiecoach van Warm Medemblik, die jou een bezoek brengt voor een energiegesprek of een maatwerkadvies, zal jou naast het advies ook het boekje (40 pagina’s) “Een energieneutraal huis, hoe dan?” cadeau doen. Hier staat basale informatie in om een huis te verduurzamen. Het boekje is gesponsord door de Gemeente Medemblik.

Wilt u het naadje van de kous weten? Dan is het nieuwste boek “Een energieneutraal huis, het naadje van de kous – editie 2022” van Theo van Lieshout, een aanrader. Dit is vooral een technische uitleg en onderbouwing van keuzes op mbo-hbo niveau met veel do’s and don’ts.