Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » We zoeken vrijwilligers die Energiecoach willen worden

We zoeken vrijwilligers die Energiecoach willen worden

Warm Medemblik zoekt vrijwilligers die opgeleid willen worden tot energiecoach. De cursus start in het voorjaar van 2024 op dinsdag- of donderdagavond en duurt 8 weken.

Warm Medemblik zoekt naar vrijwilligers die energiecoach willen worden en die medebewoners willen motiveren en stimuleren om stappen te nemen bij het besparen van energie.

Ben je een of twee dagdelen per week beschikbaar, wil je wat bijleren over energiebesparing en bijdragen aan de verduurzaming van de gemeente Medemblik? Dan ben jij misschien wel een van onze nieuwe energiecoaches.

Energiecoach worden:

Om energiecoach te worden bij Warm Medemblik moet je een opleiding volgen die gefaciliteerd wordt door gemeente Medemblik. Aan de opleiding zijn geen kosten verbonden. Na afronding van de opleiding word je verwacht minimaal een jaar inzetbaar te zijn voor Warm Medemblik.

De energiecoach valt onder de WA vrijwilligersverzekering van de gemeente. Je moet een VOG-verklaring (verklaring omtrent gedrag) aanvragen voor je van start kunt gaan als energiecoach.

Er is een bescheiden onkostenvergoeding voor de energiecoach. Deze wordt direct met de bewoner afgerekend. De onkostenvergoeding voor de energiecoach voor een energiegesprek is 25 euro.

Wat ga je doen als Energiecoach:

  • Als energiecoach kom je bij de mensen thuis. Je bespreekt met hen de woonwensen en verzamelt gegevens over het woning- en energiegebruik. Deze bevindingen geef je weer in een kort rapport, dat kan dienen als uitgangspunt voor het verder verduurzamen van de woning.
  • Verder informeer je de bewoners over mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te treffen of het zelf opwekken van energie.

Warm Medemblik werkt nauw samen met de gemeente Medemblik, Hoorn, Opmeer, Stedebroeck, Drechterland en Enkhuizen.

Meld je nu aan voor de training!


    (zie onder menu energiecoach)