Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Primeur op ‘Duurzame dag’ in Wognum – 6 oktober 2023

Primeur op ‘Duurzame dag’ in Wognum – 6 oktober 2023

Wanneer: Vrijdag 6 oktober van 9.00h – 17.00h

Waar: Boogerdplein Wognum

Warm Medemblik staat op de ‘Duurzame dag’ met een aantal energiecoaches en maatwerk adviseurs met informatie. Zij geven een onafhankelijk en meestal gratis advies. Zij beantwoorden uw vragen over besparen en wat ze voor u kunnen betekenen.

Wat vooral leuk is voor de bezoekers, is de primeur die de energiecoaches meenemen naar de Duurzame Dag: Het eerste “Miniatuur Energie Neutrale Huis” in Nederland, voorzien van LED verlichting, zonnepanelen en echt werkende warmtepompen en windmolen.

Het eerste werkende 'Duurzame' miniatuurhuis van Nederland met LED, Zonnepanelen, windmolen en warmtepomp.
Miniatuur ‘duurzaam’miniatuurhuis

Wat is er nog meer te beleven op de Duurzame Dag?

  • Een kraam van basisschool ‘De Speelwagen’ die van de 8 Medemblikse basisscholen met samen 445 leerlingen meededen aan de “schooldag van de duurzaamheid”. Eén van de activiteiten was de wedstrijd “Mijn Wereldwens” Met groep 7 werd zij de winnaar. Deze leerlingen staan in de ochtend op 6 oktober op het Boogerdplein in Wognum met hun idee om een duurzame markt te organiseren. De leerlingen kunnen de spullen die niet meer gebruikt worden verkopen of ruilen. Helemaal in lijn met hun idee van verduurzamen.
  • Van 14.00h -15.00h is er het Rad van besparing via de Regiocommunicatie-groep onder de noemer ‘Gluren bij duurzame buren’
  • Gemeente Medemblik staat op de markt met een aantal medewerkers van team duurzaamheid die informatie kunnen geven over:
    • Water en groen: met tips over het klaar maken van de tuin voor klimaatveranderingen,
    • Biodiversiteit: over hoe je verschillende beestjes in je tuin krijgt, met welke soorten beplanting dat lukt en waarom dat belangrijk is
    • Klimaatadaptatie: over het omgaan met heel veel water of juist droogte en wat kan je doen tegen hittestress.
  • Duurzaam Bouwloket: staat er met zijn mobiele showroom van duurzame technieken

Verschillende kramen staan op de zogeheten ‘Duurzame Dag op het Boogerdplein in Wognum op vrijdag 6 oktober. Zij informeren u over duurzaamheid en het energieneutraal maken van uw woning.