Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Warm Medemblik op Braderie Nibbixwoud – 2 juli 2023

Warm Medemblik op Braderie Nibbixwoud – 2 juli 2023

Op 2 juli was Warm Medemblik aanwezig op de braderie van Nibbixwoud. We hebben veel leuke gesprekken gehad over het verduurzamen van de woning.

Er stond een fris windje, maar toch hebben we veel mensen ontmoet en leuke gesprekken gevoerd. Een aantal van de bezoekers aan de kraam vertelden dat ze al ver gevorderd waren met de verduurzaming van hun huis. Ze hadden bijvoorbeeld de gevel of vloer geïsoleerd en zonnepanelen op het dak. Er waren ook mensen die al van het gas af waren en ons trots vertelden over hun lage energierekening. Dat was goed om te horen. Anderen maakten plannen voor het plaatsen van een warmtepomp, zodat ook zij de laatsten stap kunnen maken.

Energieadvies bij je thuis

Als je plannen hebt om je huis te verduurzamen, is het fijn om daar met een ervaringsdeskundige en opgeleid energiecoach over te kunnen praten. Door alle stappen op een rijtje te zetten kun je een verkeerde volgorde van stappen vermijden. Het adviesgesprek met een energiecoach voor advies kost slechts € 25 euro. We verwachten dat er binnenkort afspraken worden gemaakt voor huisbezoeken door onze energiecoaches.

Op de kraam was ook een miniatuur woning te zien met voorbeelden van verschillende isolatiematerialen. Zo krijg je een beetje een idee hoe isolatiekorrels of ander materiaal eruit ziet. Er komt binnenkort een tweede voorbeeld huis bij, die nog meer duurzaamheidsopties laat zien. Dus kom vooral naar een volgende informatie bijeenkomst!

Dank aan iedereen die zich vandaag weer vrijwillig heeft ingezet voor het mooie werk van Warm Medemblik.