Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Energiecoaches bij Gluren bij Duurzame Buren – 12 oktober

Energiecoaches bij Gluren bij Duurzame Buren – 12 oktober

Wanneer: 12 oktober van 20:00 – 21:00 uur

De energiecoaches van Warm Medemblik zijn op 12 oktober bij de talkshow van ‘Gluren bij de Buren’. Zij zullen hun kennis delen met het aanwezig publiek en de online kijkers over het verduurzamen van de woning, met praktijkervaring en tip.

Duurzame koplopers 

‘Gluren bij Duurzame Buren’ is een evenement dat zowel in regio Alkmaar als regio Westfriesland plaatsvindt. Voor deze editie trekken beide afdelingen meer met elkaar op. Het doel van Gluren bij Duurzame Buren is om inwoners te bereiken en te motiveren een eerste of volgende stap te zetten naar een duurzamere woning. Met de inzet van duurzame koplopers zoals u, geven ze voorbeelden en informatie, waardoor mensen een beeld krijgen van mogelijkheden en kansen. Meestal houdt dit in dat ze bij duurzame inwoners thuis binnen ‘gluren’ en dit live uitzenden, met een chatfunctie.  

Verschillende onderwerpen 

Dit jaar hebben de regio’s besloten om naast de standaardvideo’s gezamenlijk een live talkshow uit te zenden. Dit betekent dat er een presentator en een aantal deskundige sprekers aan tafel zitten. Daarnaast is er interactie met het publiek, waar ook veel kennis is verzameld. Zo worden verschillende onderwerpen behandeld. Tussendoor kunnen inwoners die meekijken via de livestream vragen stellen via de chat. Deze vragen worden vervolgens aan tafel besproken of aan het publiek voorgelegd. 

Onderwerpen die op de agenda staan zijn: 

  • Quickwins 
  • Isolatie en ventilatie 
  • Zonnepanelen en energiecontracten 
  • Het vervangen van de Cv-ketel  
  • Subsidies/leningen