Ga naar de inhoud
Home » Ik wil een energiegesprek

Ik wil een energiegesprek

Bent u serieus in het verduurzamen van uw woning en wilt u dit op de juiste manier aanpakken? Dat kunt u starten met een adviesgesprek met een van onze energiecoaches. Na dit bezoek kunt u meestal al veel energie besparen door onze handige tips op te volgen. Ook wordt duidelijk welk pad u moet volgen om de stip op de horizon – een gasvrije energie-neutrale woning – te bereiken.

Hoe dichter we bij 2028 komen, het jaar waarin iedereen over moet op een (hybride) warmtepomp als de verwarmingsketel het begeeft, hoe groter de vraag naar advies zal worden. Daarom is Warm Medemblik gestart met het opleiden van een groot aantal energiecoaches.

De energiecoaches van Warm Medemblik zijn vrijwilligers die een beperkte tijd beschikbaar hebben voor energiegesprekken. Iedere energiecoach beschikt over een geldig AVG.

Voor wie is een energiegesprek geschikt?

  • Voor bewoners van huurwoningen en appartementen, die graag zoveel mogelijk maatregelen willen nemen binnen de mogelijkheden die er zijn. Het gesprek vooral gaan over kleine maatregelen en gedrag om op gas én elektra te besparen.
  • Voor bewoners van een koopwoning die niet meteen van plan zijn om direct iets te doen maar op enige termijn of gefaseerd maatregelen willen nemen. Dit noemen we de stip op de horizon.

Wat kost een energiegesprek?

De vrijwilliger is ongeveer een uur bij u thuis, daarna werkt hij een advies uit dat u per e-mail ontvangt. Wij vragen een onkostenvergoeding van 25 euro voor het werk en de reiskosten.

Welke informatie heeft de energiecoach nodig voor een advies?

  • Huur-of koopwoning, VVE?
  • Gezinssamenstelling (i.v.m. warmwatergebruik);
  • Gasverbruik en elektra verbruik;
  • Eventuele aantal zonnepanelen;
  • Eventuele grootverbruikers (laadpaal, jacuzzi).

Tip: Zorg dat u deze informatie klaar heeft als de energiecoach bij u langs komt.

Bescherming persoonsgegevens

In onderstaand contactformulier vragen wij contactgegevens om een energiecoach te vinden die bij voorkeur dichtbij u woont. Als er extra gegevens nodig zijn dan zal de energiecoach daar om vragen. Vanwege de privacy vragen we niet meer dan nodig is voor het gesprek of advies en pas op het moment dat de energiecoach dit nodig heeft. De coach zal zorgvuldig omgaan met uw gegevens. Het advies blijft maximaal een jaar in ons archief, zodat u deze kunt opvragen als hij is zoekgeraakt.

Aanvraagformulier energiegesprek

Vul onderstaand contactformulier in om een energiegesprek aan te vragen. Wij zullen binnen een week reageren en zo mogelijk een afspraak maken.

(* verplicht veld)


    (De energiecoach zal dit met u afrekenen)