Ga naar de inhoud
Home » Adviesgesprek met warmtescan

Adviesgesprek met warmtescan

Bent u serieus in het verduurzamen van uw woning en wilt u dit op de juiste manier aanpakken? Een adviesgesprek met warmtescan kan u veel inzicht geven. Onze energiecoaches geven u handige tips en adviezen om kleine energiebesparende maatregelen uit te voeren. Ook wordt duidelijk welke grotere aanpassingen nodig als u verder wil gaan op het pad dat u moet volgen om de stip op de horizon – een gasvrije energie-neutrale woning – te bereiken.

Voor het beste resultaat van de warmtescan geldt dat het koud moet zijn om grote temperatuurverschillen te kunnen ontdekken. Vanwege de grote vraag in de winter, kunnen wij u alleen een warmtescan met onze warmtebeeldcamera aanbieden in combinatie met een energiegesprek. Wij bieden geen losse warmtescans aan.

De energiecoaches van Warm Medemblik zijn vrijwilligers die een beperkte tijd beschikbaar hebben voor energiegesprekken. Iedere energiecoach beschikt over een geldig AVG.

Voor wie is een energiegesprek met warmtescan geschikt?

  • Voor bewoners van huurwoningen en appartementen, die graag zoveel mogelijk maatregelen willen nemen binnen de mogelijkheden die er zijn. Het gesprek vooral gaan over kleine maatregelen en gedrag om op gas én elektra te besparen.
  • Voor bewoners van een koopwoning die niet meteen van plan zijn om direct iets te doen maar op enige termijn of gefaseerd maatregelen willen nemen. Dit noemen we de stip op de horizon.

Wat kost een energiegesprek met warmtescan

De vrijwilliger is ongeveer een 1,5 uur bij u thuis voor het energiegesprek met warmtescan, daarna werkt hij een advies uit dat u per e-mail ontvangt. Wij kunnen alleen een warmtescan uitvoeren als de weersomstandigheden dit toelaten. Lees meer over onze warmtebeeldcamera. Wij vragen een onkostenvergoeding van 40 euro voor het werk en de reiskosten. Uw energiecoach is ook uw contactpersoon als u na het gesprek nog vragen heeft.

Welke informatie heeft de energiecoach nodig voor een advies?

  • Huur-of koopwoning, VVE?
  • Gezinssamenstelling (i.v.m. warmwatergebruik);
  • Gasverbruik en elektra verbruik;
  • Eventuele aantal zonnepanelen;
  • Eventuele grootverbruikers (laadpaal, jacuzzi).

Tip: Zorg dat u deze informatie klaar heeft als de energiecoach bij u langs komt.

Bescherming persoonsgegevens

In onderstaand contactformulier vragen wij contactgegevens om een energiecoach te vinden die bij voorkeur dichtbij u woont. Als er extra gegevens nodig zijn dan zal de energiecoach daar om vragen. Vanwege de privacy vragen we niet meer dan nodig is voor het gesprek of advies en pas op het moment dat de energiecoach dit nodig heeft. De coach zal zorgvuldig omgaan met uw gegevens. Het advies blijft maximaal een jaar in ons archief, zodat u deze kunt opvragen als hij is zoekgeraakt.

Aanvraagformulier energiegesprek

Vul onderstaand contactformulier in om een energiegesprek aan te vragen. Wij zullen binnen een week reageren en zo mogelijk een afspraak maken.


    het is mij bekend dat een warmtescan alleen kan worden uitgevoerd als de weersomstandigheden dit toelaten.