Ga naar de inhoud
Home » Energiecoach

Energiecoach

In de werkgroep “Warm Medemblik” zijn we druk bezig om een aantal energiecoaches op te leiden. Hiervoor hebben we subsidie aangevraagd bij de provincie Noord Holland en ook gekregen. In september gaan we beginnen met de eerste groep. Uiteindelijk willen we in Medemblik zelf naar ongeveer 45 energiecoaches toe in de komende 3 jaar.

De energiecoach kan op verzoek bewoners helpen hun huis te verduurzamen door energie te besparen. Het ultieme doel is om van het gas af te komen. De vraag naar energiecoaches kunnen we onderverdelen in drie groepen:

De energiecoach is er voor de huurwoningen en/of appartementen met een VVE. Hier kan de coach alleen kleine maatregelen aanbevelen. De bewoner is immers niet gemachtigd om een warmtepomp of zonnepanelen te plaatsen. Dat kan alleen door de huisbaas of in overleg met de VVE. Een gesprek duurt ongeveer een uur.

De energiecoach is er ook voor de koopwoningen. Hier kan de coach een gesprek voeren over maatregelen die mooi aansluiten op de “stip op de horizon”. Uiteraard gaat het dan over isoleren en zonnepanelen dan wel alternatieven maar ook tips om het gasverbruik te beperken zoals een inductie kookplaat. Ook dit gesprek duurt ongeveer een uur.

Voor een maatwerkadvies kunt u ook hier terecht. Het gesprek gaat nog een flink stapje verder en de coach geeft een onderbouwd advies met een indicatie van kosten en besparingen bij het totaalplaatje. Bij een doorsnee woning duurt het gesprek totaal ca 2,5 uur. Daarnaast zijn we met het maken van een rapport ook nog eens 4- 6 uur bezig. We noemen dit een maatwerk advies

Wil je een gesprek met de energiecoach, dan zijn daar bescheiden kosten aan verbonden: voor het gesprek ca 25 euro. Voor een maatwerkadvies rekenen we 150 euro. Het bedrag is een onkostenvergoeding voor de energiecoach. De coach rekent het zelf direct met u af.

Zorgvuldigheid/betrouwbaarheid  clausule:

Al onze energiecoaches beschikken over een VOG. (verklaring Omtrent Gedrag). Bewoners kunnen daarmee vertrouwen op een veilig bezoek aan hun huis.