Ga naar de inhoud
Home » Energie advies

Energie advies

Warm Medemblik geeft onafhankelijk advies om jouw woning te verduurzamen en te besparen op energie. De vrijwilligers geven je inzicht en helpen met hun energie advies een plan uit te stippelen zodat jij op den duur misschien gasloos kunt wonen. Onze energiecoaches zijn opgeleid voor het voeren van energiegesprekken en/of het geven van maatwerk advies of specialistisch advies.

Meer weten? Klik op onderstaande blokken om te bepalen met welk advies wij je kunnen helpen.

Energiegesprek thuis

Tijdens een energiegesprek zal de energiecoach aan de hand van een checklist jouw huidige situatie bepalen en een adviesrapport opstellen.

Maatwerk advies

De energiecoach zal tijdens het gesprek dieper op de mogelijkheden om te verduurzamen ingaan en een uitgebreid adviesrapport opstellen.

Energiegesprek met maatwerkadvies om uw woning te verduurzamen

Gesprek met warmtescan

Dit energiegesprek is alleen mogelijk in de winter. Naast het adviesgesprek meet de energiecoach het warmteverlies van jouw woning door.

Energie advies met een warmtescan van uw woning

Specialistisch advies

Een verenigingsgebouw, monument, stolpboerderij, zwembad vergt specialistisch advies. Onze energiecoach helpt bij het opstellen van een plan.

Specialistisch advies om kerk, zwembad, stopboerderij of monument te verduurzamen

Energiecoach gratis? Helaas niet.

Onze vrijwilligers steken veel tijd in hun vrijwilligerswerk. Ze volgen cursussen en trainingen, komen maandelijks bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast heeft de Stichting ook middelen nodig voor voorlichtingsmateriaal.

Voor een energiegesprek van ongeveer 1 uur door een energiecoach bij jou thuis, wordt een onkostenvergoeding van € 25 gerekend en bij een maatwerkadvies door een energieadviseur wordt € 150 gerekend.

Bij een maatwerkadvies voeren wij een gesprek bij jou thuis van 2 à 3 uur, waarna je een uitgebreid maatwerk adviesrapport ontvangt. Het opstellen van dit adviesrapport vergt vaak net zoveel tijd als het locatie bezoek. De energiecoach heeft een opleiding gevolgd om dit advies te kunnen geven. Om jou goed te kunnen helpen stopt hij er veel extra tijd in. Je kunt hem of haar ook altijd bellen als er vragen zijn over het advies.

Je kunt rekenen op onafhankelijk advies en vaak kun je met een enkele tip al energie besparen. Warm Medemblik is een vrijwilligersorganisatie en ontvangt geen inkomsten van commerciële partijen, daarom is het nodig om een bijdrage te vragen.

Commerciële tarieven zijn bovendien een veelvoud van het tarief dat je bij Warm Medemblik kwijt bent.