Ga naar de inhoud
Home » Aanvraag maatwerkadvies

Aanvraag maatwerkadvies

Gasvrij en energieneutraal wonen is een wens van vele woningeigenaren, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Hoe dichter we bij 2028 komen, het jaar waarin iedereen over moet op een (hybride) warmtepomp, als de verwarmingsketel het begeeft, hoe groter de vraag wordt naar advies. Daarom is Warm Medemblik gestart met het opleiden van een groot aantal energiecoaches. Deze coaches kunnen na de opleiding gericht advies geven doormiddel van een energiegesprek bij bewoners thuis. De energiecoaches die ook de vervolgopleiding voor maatwerkadvies hebben gevolgd, kunnen u een verdergaand advies geven, waarmee u direct of gefaseerd mee aan de slag kunt gaan.

De energiecoaches van Warm Medemblik zijn vrijwilligers die een beperkte tijd beschikbaar hebben voor energiegesprekken. Ieder energiecoach beschikt over een geldig AVG certificaat.

Voor wie is een maatwerkadvies bedoeld?

Een maatwerkadvies is met name bedoeld voor bewoners van koopwoningen. Dit gesprek gaat vooral over het nemen van grote maatregelen om van het gas af te komen en zo mogelijk op elektra te besparen. Het ultieme doel is uiteraard energieneutraal wonen, maar dit is niet altijd mogelijk. Na het maatwerkgesprek ontvang je een uitgebreid rapport waarin alle stappen duidelijk zijn uitgewerkt, zodat u deze planmatig kunt opvolgen. Aan de hand van dit rapport kunnen wij u deze stappen nog verder uitleggen, als er nog vragen over zijn.

Wat kost een energiegesprek?

De vrijwilliger is ongeveer twee uur bij u thuis, daarna werkt hij een advies uit dat u per e-mail ontvangt. De energiecoach is ongeveer zes tot acht uur bezig met het berekenen en opstellen van het rapport. Wij vragen daarom een onkostenvergoeding van 150 euro voor het werk en de reiskosten.

Welke informatie heeft de energiecoach nodig voor een advies?

  • Huur-of koopwoning, VVE?
  • Gezinssamenstelling (i.v.m. warmwatergebruik);
  • Gasverbruik en elektra verbruik;
  • Eventuele aantal zonnepanelen;
  • Eventuele grootverbruikers (laadpaal, jacuzzi).

Bescherming persoonsgegevens

In onderstaand contactformulier vragen wij contactgegevens om een energiecoach te vinden die voldoende expertise heeft voor advies in uw situatie en die bij voorkeur dichtbij u woont. Als er extra gegevens nodig zijn dan zal de energiecoach daar om vragen. Vanwege de privacy vragen we niet meer dan nodig is voor het gesprek of advies en pas op het moment dat de energiecoach dit nodig heeft. De coach zal zorgvuldig omgaan met uw gegevens. Het advies blijft maximaal een jaar in ons archief, zodat u deze kunt opvragen als hij is zoekgeraakt.

Aanvraagformulier Maatwerkadvies

Vul onderstaand contactformulier in om een energiegesprek aan te vragen. Wij zullen binnen een week reageren en zo mogelijk een afspraak maken.

(* verplicht veld)


    (De energiecoach zal dit met u afrekenen)