Ga naar de inhoud

Welkom

Hulp nodig om te verduurzamen? Warm Medemblik helpt!

Stichting Warm Medemblik is een initiatief van enkele vrijwilligers in de gemeente Medemblik om medebewoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Voor een geringe bijdrage voor tijd en reiskosten komen de energiecoaches en maatwerkadviseurs bij je thuis voor advies.

Laatste nieuws


  • Even voorstellen: Ruud van Lieshout
    De website Duurzaam Medemblik heeft interview gehouden met onze energiecoach Ruud van Lieshout. We willen deze informatie graag met jullie delen. In het artikel lees je hoe Ruud bij Warm Medemblik is gekomen en hoe zijn belangstelling voor duurzaamheid is ontstaan. Ruud is één van de energiecoaches die bij jou thuis komt. Wil je advies… Lees verder »Even voorstellen: Ruud van Lieshout
  • Energieadvies Klimaatroute West-Friesland
    Het adviesbureau “Klimaatroute” gaat namens de West-Friese gemeenten advies te geven over het isoleren. Bewoners komen dan mogelijk in aanmerking voor een subsidie en/ of een energieadvies van de lokale energie initiatieven zoals Warm Medemblik, Warm Opmeer, Hoorn, SED. De subsidie moet worden besteed aan de voorgestelde isolatiemaatregel. De gelden komen uit de NIP regeling… Lees verder »Energieadvies Klimaatroute West-Friesland

“Ik wil graag mijn woning verduurzamen of zelfs helemaal energieneutraal maken, hoe moet ik dit aanpakken?”

Deze vraag horen vrijwilligers van Warm Medemblik regelmatig van mensen, die geconfronteerd worden met hoge energierekeningen. Het geld gaat er harder uit dan erin. Vooruitschuiven van het probleem is geen optie. Er moet iets gebeuren. Warm Medemblik geeft advies aan iedere inwoner van de gemeente Medemblik.


Woning verduurzamen, hoe doe je dat?

Een woning vanaf tien jaar oud is vaak al goed geïsoleerd en klaar om van het gas af te gaan. De vraag is alleen hoe ga je de woning en het tapwater verwarmen? Er is een grote keuze aan warmtepompen. Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om de energie daarvoor te leveren?

Heb je een oudere woning, dan moet eerst worden gekeken of de isolatie voldoende is voor de volgende stap. Hoe zit het met tocht en ventilatie? Op internet is veel informatie te vinden, maar wat is waar en hoe moet je beginnen? Met de hulp van onze energiecoach zet u een pad uit naar de stip op de horizon – een duurzame, gasvrije woning.

Vrijwilligers Warm Medemblik helpen u.

De vrijwilligers van Warm Medemblik zijn zelf al ver met de energietransitie. Sommigen zijn al van het gas af, anderen zijn daarmee bezig. Als ervaringsdeskundigen en opgeleide energiecoaches kunnen zij je onafhankelijk adviseren. De energiecoaches komen graag bij je thuis voor een adviesgesprek.

Deze enthousiaste mensen willen graag andere bewoners van Medemblik helpen met onafhankelijke informatie, tips en adviezen. Op afspraak is het ook mogelijk om eens een bezoek te brengen aan een energie-neutrale woning, om in de praktijk te zien hoe zonnepanelen, lage temperatuur radiatoren of een warmtepomp werken.

Medemblik aardgasvrij in 2050?

De gemeente Medemblik begeleidt de energietransitie met als doelstelling om in 2050 aardgasvrij te wonen en werken waar mogelijk. Hierin werkt de gemeente nauw samen met Stichting Warm Medemblik en andere Westfriese gemeenten. Ook Warm Medemblik werkt samen met andere vrijwilligers adviesgroepen in West-Friesland.

De werkgroep organiseert regelmatig kennissessies om voorlichting te geven aan belangstellenden over het traject van verduurzamen, bovendien kunnen zij je ook doorverwijzen naar onafhankelijke informatiebronnen zodat je altijd een eerlijk en onafhankelijk advies krijgt.

Heeft u behoefte aan informatie over verduurzamen en energieneutraal maken, van uw woning of wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten, kijk dan regelmatig op deze website of op onze Facebookpagina.